Espais coworking: més enllà d’una moda per autònoms o freelances
Sovint es creu que als espais coworking s’omplen d’autònoms o freelance, i és cert, majoritàriament és així. No és menys cert però, que cada vegada més son algunes petites empreses les que també aposten per aquest model i s’estan instal·lant en centres de treball compartit.
Què pot oferir un espai coworking a una pime?
- Entorns compartits i laboratiu on flueix el networking
- Estructura flexible i escalable, que s’adapta a la dimensió i les necessitats de l’empresa
- Reducció important de despeses generals
- Una imatge atractiva i moderna
Entorns compartits
Una pime, pot ser una petita empresa de 2 ó 3 treballadors, segurament en fase de creixement, en la que els seus treballadors es senten sols i tancats entre 4 parets, els hi costa mantenir contacte amb l’exterior i la sensació de soledat és abrumadora. Quants projectes neixen (o flueixen) gracies al networking? gracies a aquell cafè de mig matí que comparteixes amb el veí/company de taula.
Adéu a la soledat: A l’espai coworking, a no ser que siguis el “vigilant que tanca perquè és l’últim en plegar”, sempre hi trobes algú, altres coworkers com tu o els gestors de l’espai
Estructura flexible i escalable
La crueltat de les despeses fixes, o l’habilitat de flexibilitzar les despeses fixes i convertir-les en semi variables. Darrera d’aquest joc de paraules, quasi aconseguim la quadratura del cercle. Aconseguim tractar com a variable, en funció de la dimensió de l’empresa, la majoria de les despeses fixes de la mateixa.
Com a exemple, els contractes de lloguer convencionals, solen tenir compromís de permanència o penalització associada, no pots augmentar capacitat si l’espai no ho permet, i si necessites menys espai, el propietari, per més que insisteixis, no et rebaixa la factura mensual.
I depenent de l’edifici en que estàs ubicat, potser no pots accedir-hi fora d’hores o en caps de setmana i festius, en el nostre cas concret, tens disponibilitat i accés 24/7.
I si parlem de escalabilitat, ja és el súmmum, necessites per 3, doncs per 3, i si necessites per 6 doncs per 6, cada més pots triar segons les teves necessitats, i si has de desplaçar equips de treball d’una ciutat a l’altra, doncs contractes un espai a aquella ciutat o d’aquella altra.
Reducció despeses generals
Exemple d’una quota fixa mensual d’un espai coworking per a 3 persones, a un preu mig d’entre 400 i 600,00 €, depenent de la zona i població,
CONTRA:
- Lloguer d’un espai “baratet” (si és el lloguer d’un pis ja no en parlem)
- Adaptació espai i instal·lacions
- Mobiliari
- Llicències i permisos
- Aigua
- Llum
- Telèfon + Fibra
- Neteja
- Renting impressora/fotocopiadora
- Alarma
- Manteniment instal·lacions
- Calefacció i Aire Condicionat
- Despeses comunitat
En resum: NO HI HA COLOR
Imatge moderna i atractiva
Trobem espais coworkings de totes mides, estils i colors, alguns més rurals i d’altres més urbans, uns més clàssics i d’altres més moderns, uns més oberts d’altres més tancats, a peu de carrer o en un àtic amb vistes …
El que més o el que menys, té un disseny avantguardista i súper professional, …, així l’usuari de l’espai, pot oferir una molt bona imatge als seus clients.
Aquí toca recordar allò de: Mai tindràs una segona oportunitat per causar una bona primera impressió.
I el HUB Terrassa, què et pot oferir?
A més de tot l’anterior, més enllà d’un espai de treball, tu fes la teva i, nosaltres, si vols, et gestionem la teva administració i aspectes legals
Si encara no ho tens clar, vine, mira’t l’espai i parlem de com et podem ajudar.