Espais coworking: més enllà d’una moda per autònoms o freelances

Sovint es creu que als espais coworking s’omplen d’autònoms o freelance, i és cert, majoritàriament és així. No és menys cert però, que cada vegada més son algunes petites empreses les que també aposten per aquest model i s’estan instal·lant en centres de treball compartit.

Què pot oferir un espai coworking a una pime?

 1. Entorns compartits i laboratiu on flueix el networking
 2. Estructura flexible i escalable, que s’adapta a la dimensió i les necessitats de l’empresa
 3. Reducció important de despeses generals
 4. Una imatge atractiva i moderna

Entorns compartits

Una pime, pot ser una petita empresa de 2 ó 3 treballadors, segurament en fase de creixement, en la que els seus treballadors es senten sols i tancats entre 4 parets, els hi costa mantenir contacte amb l’exterior i la sensació de soledat és abrumadora. Quants projectes neixen (o flueixen) gracies al networking? gracies a aquell cafè de mig matí que comparteixes amb el veí/company de taula.

Adéu a la soledat: A l’espai coworking, a no ser que siguis el “vigilant que tanca perquè és l’últim en plegar”, sempre hi trobes algú, altres coworkers com tu o els gestors de l’espai

Estructura flexible i escalable

La crueltat de les despeses fixes, o l’habilitat de flexibilitzar les despeses fixes i convertir-les en semi variables. Darrera d’aquest joc de paraules, quasi aconseguim la quadratura del cercle. Aconseguim tractar com a variable, en funció de la dimensió de l’empresa, la majoria de les despeses fixes de la mateixa.

Com a exemple, els contractes de lloguer convencionals, solen tenir compromís de permanència o penalització associada, no pots augmentar capacitat si l’espai no ho permet, i si necessites menys espai, el propietari, per més que insisteixis, no et rebaixa la factura mensual.

I depenent de l’edifici en que estàs ubicat, potser no pots accedir-hi fora d’hores o en caps de setmana i festius, en el nostre cas concret, tens disponibilitat i accés 24/7.

I si parlem de escalabilitat, ja és el súmmum, necessites per 3, doncs per 3, i si necessites per 6 doncs per 6, cada més pots triar segons les teves necessitats, i si has de desplaçar equips de treball d’una ciutat a l’altra, doncs contractes un espai a aquella ciutat o d’aquella altra.

Reducció despeses generals

Exemple d’una quota fixa mensual d’un espai coworking per a 3 persones, a un preu mig d’entre 400 i 600,00 €, depenent de la zona i població,

CONTRA:

 • Lloguer d’un espai “baratet” (si és el lloguer d’un pis ja no en parlem)
 • Adaptació espai i instal·lacions
 • Mobiliari
 • Llicències i permisos
 • Aigua
 • Llum
 • Telèfon + Fibra
 • Neteja
 • Renting impressora/fotocopiadora
 • Alarma
 • Manteniment instal·lacions
 • Calefacció i Aire Condicionat
 • Despeses comunitat

En resum: NO HI HA COLOR

Imatge moderna i atractiva

Trobem espais coworkings de totes mides, estils i colors, alguns més rurals i d’altres més urbans, uns més clàssics i d’altres més moderns, uns més oberts  d’altres més tancats, a peu de carrer o en un àtic amb vistes …

El que més o el que menys, té un disseny avantguardista i súper professional, …, així l’usuari de l’espai, pot oferir una molt bona imatge als seus clients.

Aquí toca recordar allò de: Mai tindràs una segona oportunitat per causar una bona primera impressió.

I el HUB Terrassa, què et pot oferir?

A més de tot l’anterior, més enllà d’un espai de treball, tu fes la teva i, nosaltres, si vols, et gestionem la teva administració i aspectes legals

Si encara no ho tens clar, vine, mira’t l’espai i parlem de com et podem ajudar.

#EstemPerTu per #AcompanyarTe